Hestique
Hestique
Schrijvertje 15
2954 BG Alblasserdam
078 20 49 095 - info@hestique.nl
Wij geven om sfeer
1942-img-20161218-wa0009.jpg

Het verhaal achter gerecycled hout.

Recycle-economie

Dagelijks wordt er ongeveer 3,5 miljoen ton afval geproduceerd. Over een aantal jaar kan dit verdubbeld zijn.  In plaats van weg te gooien, zien wij de gebruikte goederen liever terug als onderdeel van een nieuw product. Dit wordt ook wel Reconomie genoemd, Recycle-economie. Wat voorheen als afval werd gezien, wordt hergebruikt voor nieuwe producten. Op deze manier dragen we bij aan de oplossing voor het afvalprobleem.

Gerecycled hout

Wij hebben een aantal redenen waarom u kunt kiezen voor gerecycled hout. Een van de meest logische reden is dat gerecycled hout goed is voor het milieu. De bossen staan onder druk. Wereldwijd is er al bijna 4 miljard hectare bos gekapt, waarvan deels onverantwoorde houtkap. Er verdwijnt jaarlijks een oppervlakte zo groot als twintig keer Nederland en er verdwijnen waardevolle plant- en diersoorten. Gerecycled hout is uniek. Het hout had voorheen een andere functie en heeft zijn eigen verhaal.

Kies bewust en draag bij aan het milieu

 Door bewust te zijn over de oorsprong en het recyclen van het hout, draagt u een steentje bij aan het milieu, maar kiest u ook voor een bijzonder product. Elke lamp is uniek en heeft zijn eigen verhaal en uitstraling. Onze huidige collectie “de houten kaarslamp’’ is gemaakt van oude eiken treinwagondelen.