Hestique
Hestique
Schrijvertje 15
2954 BG Alblasserdam
078 20 49 095 - info@hestique.nl
Wij geven om sfeer

Horecaverlichting

Verlichting in de horeca

Sfeerverlichting is essentieel voor een horecaonderneming. Wellicht herkent u wel dat u ergens aan het dineren bent en het licht te fel of te donker is of dat u ergens een drankje nuttigt en de lamp flikkert. Dit zijn enkele voorbeelden hoe de verlichting de sfeer van een evenement bepaalt.

De horecabranche bestaat niet alleen uit restaurants, cafés, snackbars of hotels. Er zijn vijf categorieën in de horeca. Hieronder ziet u een overzicht van de vijf categorieën:

Horeca 1:

Fastservice, waaronder cafetaria’s, snackbars, hamburgerrestaurants, commercieel geëxploiteerde schoolkantines en sportkantines.

Horeca 2:

Nachtzalen, zalenverhuur, dancings en discotheek

Horeca 3:

Cafés, bars, eetcafés

Horeca 4:

Restaurants, koffiehuizen, lunchrooms, ijssalons

Horeca 5:

Hotels

 Bij ieder categorie hoort een bepaalde verlichting. Per categorie wordt uitgelegd welke verlichting het beste past. 

Verlichting horeca 1

Horeca 1 is gericht op een “snelle hap”. Dit houdt in dat de bereiding tot aan de verkoop en de consumptie snel moet gaan. Het is dan vaak de bedoeling om een snelle stroom van klanten te hebben. Vaak hebben horecagelegenheden in deze categorie veel licht, waardoor de klanten niet te lang op één plek blijven.

Verlichting horeca 2

In deze categorie wordt de focus gelegd op uitgaansgelegenheden. Het is dus belangrijk om de juiste sfeer te creëren voor het gekozen thema. De verlichting moet de juiste lichtomstandigheden bieden, door bijvoorbeeld het licht te dimmen.

Verlichting voor horeca 3

In deze horeca categorie gaat het voornamelijk om sociale plaatsen. Vaak heeft het licht een laag niveau. Meestal gaat dit gepaard met kaarsen, olielampen enzovoort. Het is de bedoeling dat klanten iets langer zitten met als doel gezelligheid.

Verlichting voor horeca 4

De verlichting voor horeca 4 ligt dichtbij categorie 3. Voor deze categorie is de kleurweergave van de verlichting belangrijk voor het sfeer en de presentatie van de gerechten te verbeteren.  Het doel is om zodanig sfeer te creëren, dat de klanten langer blijven zitten.

Verlichting voor horeca 5

In deze categorie vallen de meest uitgebreide horeca gelegenheden. Zij hebben te maken met meerdere faciliteiten. Deze faciliteiten hebben verlichtingseisen. Enkele voorbeelden hiervan zijn ontvangsthal/lobby, kantoorruimte, keuken en bar.

Het is dus raadzaam om rekening te houden met de verlichting in een horeca onderneming. Het hoeft niet alleen functioneel te zijn, maar het heeft ook een meerwaarde voor de gasten. Interieur is één van de belangrijke redenen om een bar, hotel, café en eetgelegenheid te bezoeken.

Heeft u interesse in sfeerverlichting, bekijk ons aanbod of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Hestique

Vraag offerte aan